LEVENSVERHALEN

Het Verhalenrijk helpt u met uw levensverhaal. Een levensverhaal (laten) maken is altijd maatwerk. Wat wilt u en kunt u zelf? Wat kan Het Verhalenrijk doen? Wilt u een snelhechter met tekst, een boek, een fotoboek, een "levenshuis" in 3D? Ook voor mensen met dementie zijn er mogelijkheden.
Omdat het maatwerk is, is er eerst een gesprek en dan een offerte. Hieronder wat ideeën:

Van A tot Z

Het Verhalenrijk voert gesprekken met u, maakt aantekeningen, werkt de tekst uit, doet archiefonderzoek, helpt met foto's en verzorgt de presentatie, bijvoorbeeld in boekvorm.

Gesprek en Verslag

Het Verhalenrijk praat met u over uw leven en schrijft uw levensverhaal. U zorgt zelf voor illustraties en eventueel archiefonderzoek. Ook de uitvoering neemt u of een familielid of vriend onder zijn hoede.

Redactie

 

U schrijft zelf uw levensverhaal op maar Het Verhalenrijk leest met u mee: kijkt naar de indeling, de schrijftrant en bijvoorbeeld de typefoutjes. Maar het is en blijft uw verhaal en product.Ervaringen

Eerder verzorgde Het Verhalenrijk bijvoorbeeld het levensverhaal van een terminaal zieke man, de levensverhalen van een stel van wie beiden dementie hadden en van een oude heer met dementie. Voor het echtpaar werd ook een levenshuis gemaakt. In de verpleeghuiszorg verzorgde Het Verhalenrijk ook talrijke activiteiten waarbij herinneringen werden opgehaald; evenals voorstellingen met voorwerpen en gesprek die flarden van levensverhalen losmaakten.